2014. április 22., kedd

Ajánló - Szerelempatak

Arra gondoltam, a héten filmeket fogok ajánlani.
A mai filmet pofakönyvben kaptam, nézzétek meg ti is.

Sós Ágnes Szerelempatak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról, amely egy erdélyi magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabad-szájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának. A Szerelempatak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban.
A Szerelempatak világpremierje a dokumentumfilmek Cannes-jaként számon tartott Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (IDFA) volt, ahol a rendhagyó alkotást az "egészestés dokumentumfilmek" kategória legjobb 16 alkotása közé választották. A január 17-22 között megrendezett 25. trieszti filmfesztiválon pedig két díjat is nyert: a legjobb dokumentumfilm díja mellett az Espansioni Nőegylet különdíját is megkapta


2 megjegyzés:

  1. Láttam! csuda egy film, az biztos:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon érdekes film. A nyelvezet, a táj, a szokások leírása... hogy 60-70évvel ezelőtt hogyan is éltek. Érdemes volt megnézni.

      Törlés