2016. június 16., csütörtök

Sok(k) a macska

na jó, annyira azért nem sok az a hét sicc (macska), ami most otthon van, remélhetőleg már a kicsik is mennek hamarosan, meg a két "bérhaver" is.
De kezdjük az elején.

A két bércica kinti léthez is szokott, hamarosan azonban emeleten fognak élni.
Történt a múlt héten, hogy a gyerekek nem jól zárták be az ajtót, kis szemfüles állatok kinyitották, és kimentek. Este hétkor.
A vöröst sikeresen elkaptam, a feketeség azonban úgy gondolta, hogy azt már nem, ha egyszer végre sikerült kimennie, hát akkor kint is marad.

Fél óra keresés után szóltam a gazdájának, hogy mi történt, azok eljöttek, együtt kerestük tovább, hívogattuk, kopogtak neki, semmi. Ők biztosak voltak benne, hogy visszajön, én annyira nem, mert hát idegen helyen van, mindenfele kutyák vannak, sok macska hagyja jeleit a környéken. Később még én is kerestem, de nem jött. Aztán hajnali ötkor ott virrasztott az ablakban, leste a kutyát, meg a saját macskát. Szinte repült befele, nekiugrott az ennivalónak, aztán gondolom egész nap aludt.

Mindez megtörtén még egyszer annyi változással, hogy péntek este kilenckor mentem befele, ez a fekete macska nekifutott, és a lábam között kifele. esélyem nem volt elkapni. Visszanézett, majd elment. Hívtam én, kopogtam, esze ágában sem volt visszajönni.
Másnap reggel nem volt az ablakban sem. A vörös nagyon kereste, egész éjjel jött, ment, nyávogott.

Közben városnapok voltak, mi kimentünk, visszajöttünk, kerestük sehol. Aztán délben a fűnyíró hangja vagy a hasa visszahozta.

A héten még nem próbálkoztak "kitöréssel", csak úgy kiengedni meg nem merem őket, mert habár a kutya csak játszana velük, de azért 10x nagyobb náluk, a macska talán rájuk sem nézne, de azért mi van, ha nem jönnének vissza...

Addig meg, amíg sikeresen átköltöznek majd az új helyükre, remélem nem sok bonyodalmat okoznak.




Lassan két hete, hogy a legkisebbik fejletlen kismacska nem bírta tovább és megdöglött. A három nagyobb nagyon aranyos, talán ilyen szép alma még nem is volt ennek a cicamamának. Még jövő hétig maradnak, aztán gazdikeresés jön, szerencsére a piacnál mindig gyorsan gazdára találnak.

3 megjegyzés:

  1. Én holnap ,vagy szombaton viszem haza a kiscicámat!!!!!:) A házigazda " örömére" .:))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen jó ötlet a piacra elvinni a "többlet" cicákat!

      Törlés
    2. Elvitted a cicádat?
      Nálunk a piacon szinte mindig van kiscica meg kölyökkutya, amit ingyen el lehet vinni. Szerencsére mindig el is viszik őket. Remélem majd nekem is szerencsém lesz.

      Törlés