2015. június 8., hétfő

Ma

Június 8.


Mi az első gondolatod reggel? Örülsz ennek a csodaszép napnak, vagy aggodalmaskodsz, hogy vajon mit fog tartogat számodra a mai nap? Gondot okoz, hogy összhangba kerülj a mai nappal és belerázódj a nap ritmusába? Fel tudsz-e úgy ébredni, hogy a szívedben hála és köszönet éneke szóljon? Mennyire más lesz, ha sikerül a napot azzal kezdened, hogy felteszed a rózsaszín szemüveget és egész nap mindent ezen keresztül nézel. Kezd úgy a napot, hogy jobb lábbal kelsz fel. Ne aggódj a holnap miatt; az egyetlen, ami fontos, a mai nap, amit ma teszel és amit a mai napból kihozol. Egyszerűen tudd azt, hogy a mai napod sikerülni fog és minden, amit teszel, tökéletes lesz. Tudd, hogy minden, amit mondasz, szeretettel lesz telve, minden, amit gondolsz, jó lesz és veled ma csak jó történhet. 
(Eileen Caddy) 

Szerintetek, lehet ennyire optimistának lenni? 
Szabad-e rózsaszínben látni a világot?
Lehet mindent egyformán jónak látni és szeretni? 


Nem elég a jóra vágyni,
a jót akarni kell!
És nem elég akarni,
De tenni, tenni kell:
A jószándék kevés!
Több kell – az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell – az érzelem!
Ám nem csak holmi érzés,
de seb és szenvedély
keresni, hogy miért élj,

szeress, szenvedj, remélj! 

 - részlet Váci Mihály - Még nem elég című verséből 

4 megjegyzés:

  1. Hát,én ennyire vakon optimista nem tudok lenni, de reménykedem. Aztán felkészülök a jóra is,akkor hálás vagyok,a rosszra is,akkor kapaszkodok.Mindkettő az élettel jár.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ezen gondolkodtam fordítás közben, hogy lehet-e, vagy még inkább, szabad-e ennyire optimistának lenni.

      Törlés
    2. Nekem ez olyan struccpolitikának tűnik,hogy elzárkózom a rossz lehetőségétől és azt hiszem,hogy akkor nem is jön a nehézség,de ez így képtelenség.
      Ahhoz kell nagyobb erő,hogy amikor nehéz,akkor kitartson az ember, az az igazi nagy dolog.

      Törlés
    3. Én alapvetően optimistának tartom magam. A mai üzenetnek az utolsó mondata a nagyon megtévesztő - mert attól, hogy én még azt gondolom, remélem, hogy csak jó történhet, ez még közel s távol nem biztos.

      Törlés