2014. szeptember 21., vasárnap

Nyisd meg...

 Valamikor régen, de legalább vagy 10 éve elkezdtem magamnak fordítani egy könyvet németről magyarra.


Nyisd meg lelked ajtaját - Eileen Caddy című könyvről van szó. Csak egy pár oldalt fordítottam ebből a könyvből, ami 365 meditációt tartalmaz, rövid kis egyoldalas napi útravalókat. Nemrég csomagoltam ki a könyveimet, benne van a papír az akkori fordításokkal, az első nap pedig szeptember 21-e. Érdekes.

Így szól:



Az én tervem tökéletes veled és a legtökéletesebb időben fog teljesülni. Ne próbálj meg semmit sem siettetni, hanem figyeld meg, hogyan az bontakozik ki és hogyan fejlődik. Ne légy türelmetlen, ha lassúnak tűnik az élet. Tanulj meg Engem tökéletes hitben és bizalommal szolgálni, és tudd, hogy minden jó időben fog következni, mint ahogy a valóságban is egyetlen egy pillanat és egy helyes idő van minden számára. Gondolj arra, hogy az évszakokat sem tudod megcserélni; nem tudod az égitestek mozgását vagy az árapályt sem megváltoztatni. A világegyetem az Én kezemben van, és senki sem tud kárt okozni neki. Menj hát hitben és bizalomban és hagyd a csodáimat és dicsőségemet kibontakozni. Semmitől se félj, hanem légy erős és vidám. Ha tökéletes belső békében élsz, ellent fogsz tudni állni a külső nyomásoknak és megfeszítéseknek. Hagyd, hogy az Én békességem és az Én szeretetem betöltsön és körülöleljen téged, és légy békével azáltal, hogy az Én akaratom szerint cselekszel.

2014. szeptember 20., szombat

Suttogó

- Anya, súghatok valamit? Holnap majd mond, hogy BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, BENDEGÚZ!
- Nyugodj meg, egész nap ezt fogod hallani.
- Hm, Anya, de mi lesz, ha elfelejted?

Holnap lesz ÖT éves.

2014. szeptember 5., péntek

Pitypang

Bendegúz egyik délután biciklizett kint nagyapjával, és mondta B. neki, hogy fújjon el egy pitypangot, és kívánjon valamit.
- Tata, mit kívántál?
- Hát azt, hogy jó fiú legyél!
- Tata, te tudod, hogy ha elmondod a kívánságod, az nem fog teljesülni?

2014. szeptember 3., szerda

Kicsi kéz újra bevetésen

Szilvásgombóc...

ó-ó-ó-óóóóóóóóóóóó

Jaj, bocsi, nem is...

inkább szilvásgombócpalacsinta.

Meg virág,

de miért kell összenyomni a széleket, akkor már nem szép virág.